Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Υπερ-αρμοδιότητες για την ΕΕΕΠ


Σημαντικές αλλαγές φέρνει στην αγορά τυχερών παιγνίων ο νέος νόμος για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Βάσει των τροποποιήσεων που έρχονται στον νόμο 4002/2011, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ενισχύεται ουσιαστικά, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες (π.χ. έκδοση αδειών διαδικτυακών ή/και επίγειων παιγνίων) που μέχρι πρότινος είχε ο υπουργός Οικονομικών. Επίσης, η αρμοδιότητα έκδοσης του κανονισμού των παιγνίων του ΟΠΑΠ περνά από τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού στην ΕΕΕΠ.
Ακόμα, η ΕΕΕΠ αποκτά δικαιώματα βέτο σε μια κατηγορία αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ που αφορούν τους όρους διεξαγωγής των παιγνίων, τις συμβάσεις της εταιρείας με τους πράκτορες και την εμπορική επικοινωνία του οργανισμού. Μια τριμελής επιτροπή ελέγχου που δημιουργείται μέσα στην ΕΕΕΠ θα πρέπει να συμφωνεί με εισήγησή της στη συγκεκριμένη κατηγορία αποφάσεων της διοίκησης του ΟΠΑΠ.
Σημαντική τροποποίηση του 4002/2011 συνιστά και η απαγόρευση των Internet Cafe να παρέχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες ή/και να διαφημίζουν παρόχους τυχερών παιγνίων. Οι κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται στις νέες διατάξεις προβλέπουν φυλάκιση και πρόστιμα που κυμαίνονται από 50.000 έως 75.000 ευρώ.
Τέλος, οι τροποποιήσεις του νόμου περιλαμβάνουν μια σειρά καταργήσεων άρθρων του 4002/2001 (άρ. 45-47) που έθεταν κάποιους όρους στην έκδοση αδειών διεξαγωγής διαδικτυακών παιγνίων. Επίσης, στις τροποποιήσεις συγκαταλέγεται η ανάκληση της αρχικής απόφασης απαγόρευσης της λειτουργίας ανταλλακτήριων στοιχημάτων στην Ελλάδα.

http://news.kathimerini.gr/

0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.