Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο πάει . Παρ’ ότι η νέα αγωνιστική σαιζόν άρχισε για τα καλά και κάποια πρωταθλήματα βαίνουν για την τέταρτη στροφή, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ  βρίσκονται ακόμη σε τζίρους Ιουλίου. ΠΛΗΡΗΣ απογοήτευση.
Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε καλλιεργηθεί κλίμα αισιοδοξίας από τους ηγέτες του κλάδου.  Πανηγύριζαν για την απόφαση της ΕΕΕΠ να δημοσιεύσει την Black List με τους ιστότοπους στους οποίους απαγορεύεται η πρόσβαση και κατά συνέπεια ο παράνομος στοιχηματισμός. Κάποιοι μάλιστα μιλούσαν για δική τους επιτυχία καθώς θεωρούν ότι αυτοί επέβαλαν στην ΕΕΕΠ τον εν λόγω αποκλεισμό.
Βεβαία κανένας ουσιαστικός αποκλεισμός δεν επεβλήθη. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το παράνομο ιντερνετικό στοίχημα συνεχίζεται. Απλά μεταφέρθηκε ο τζίρος από τις μικρές (και αποκλεισμένες) εταιρείες στις μεγαλύτερες που λειτουργούν (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) με τις ευλογίες της ΕΕΕΠ και του κ. Γιαννακόπουλου.
Να μην σας πω ότι έφυγαν παίκτες από τον ΟΠΑΠ και πήγαν να καταθέσουν τον οβολό τους στο ίντερνετ γιατί εντέχνως αφέθηκε να εννοηθεί ότι πλέον οι εταιρίες στις οποίες δεν κόπηκε η πρόσβαση λειτουργούν νόμιμα. Άρχισαν και οι διαφημίσεις στην τηλεόραση ……
Ζάχαρη ….. Ας είναι καλά η ΕΕΕΠ και κάποιοι από την ΠΟΕΠΠΠ που πανηγύριζαν
Και ενώ όλα στο στοίχημα του ΟΠΑΠ κινούνται σε ρυθμούς καλοκαιριού, στην ΠΟΕΠΠΠ επικρατεί οργασμός κινητικότητας. Όχι σε όλη την ΠΟΕΠΠΠ. Σε «κλιμάκιο» της ΠΟΕΠΠΠ.
Όπως σχεδόν όλοι μάθαμε από το διαδίκτυο, «κλιμάκιο» της ΠΟΕΠΠΠ, οι γνωστοί «επιχειρηματίες» συναντήθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας και επισκέφτηκαν τον ΟΠΑΠ. Αυτό διέρρευσε. Και ουδείς εκ των συμμετασχόντων δεν το διέψευσε. Θα ενημερωθείτε μας είπαν από το ΔΣ.
Η συνάντηση έγινε λοιπόν. Από την σύνθεση της «επιτροπής» δεν είναι δυνατόν να υποθέσουμε ποιο ήταν το θέμα της συνάντησης. Η κλιμακωτή; Τα φρούτα;
Στην σύνθεση του «κλιμάκιου» υπήρχαν θιασώτες και από τα δυο αντικείμενα αλλά και αρκετοί άσχετοι. Δεν έχει σημασία τι συζητήθηκε. Σημασία έχει ότι η ΠΟΕΠΠΠ, όπως πολλές φορές  τον τελευταίο καιρό, μας έδειξε ότι λειτούργει αντικανονικά και έξω από κάθε συνδικαλιστική λογική. Περισσότερο σαν λόμπυ κινείται.
Να έχουν υπ όψιν τους τα παλικάρια ότι όταν λέμε «με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ» δεν εννοούμε των 15 του ΔΣ. Πολύ περισσότερο δεν εννοούμε με την σύμφωνη γνώμη 3-4 επιτήδειων που προσπαθούν να μας φέρουν προ τετελεσμένων.
Οποιαδήποτε απόφαση για μεταβολή της προμηθείας μας (κλιμακωτή) πρέπει να περάσει από ΓΣ, για τα δε φρούτα η ΓΣ έχει πει ΟΛΑ ΜΕΣΑ στα πρακτορεία. Κι αυτό μόνο με απόφαση άλλης ΓΣ μπορεί να ανατραπεί
Ελπίζω οι σώφρων σκεπτόμενοι να καθίσουν όλοι μαζί και να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την μεθόδευση που επιχειρείται. Υπάρχουν αξιόλογοι πράκτορες που δεν κοιτούν μόνο την επιχειρηματικότητα του «μαγαζιού» τους και της τσέπης τους και μπορούν να πείσουν το σώμα των αντιπροσώπων για το ορθό και συμφερότερο για τον ΚΛΑΔΟ.




ΑΣΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ       ΓΙΑΝΝΗΣ

0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.