Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Π.Α.Π.

Ε.Π.Π.Α.Π.
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΝΗ 56–ΑΘΗΝΑ ΤΚ10437ΤΗΛ.2105221364 FAX 2105238228
ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ : 2893/73
                                                                            

                                              Αθήνα,  23  Σεπτεμβρίου  2013 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Συνάδελφοι,

        Σας ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ενώσεως μας -που διεξήχθη  την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου- συζητήθηκαν διάφορα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν ,όπως επίσης και οι πιθανές εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν το αύριο των μελών μας.

        Ειδικότερα και σε ότι αφορά τα επί μέρους θέματα ,αποφασίσαμε ομόφωνα όπως:
Α) Την παρέμβαση μας προς την ΟΠΑΠ ΑΕ ,με σκοπό την άμεση απόδοση των οφειλομένων χρημάτων (bonus) που αφορά τις επιπλέον ώρες λειτουργίας του παιχνιδιού ΚΙΝΟ από το Σεπτέμβριο του 2012  έως και σήμερα ,όπως επίσης και την εξασφάλιση της είσπραξης της συγκεκριμένης αμοιβής και μελλοντικά όπως ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία της ΠΟΕΠΠΠ με τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Β) Να διατυπώσουμε με έντονο τρόπο την διαφωνία μας στον μέχρι τώρα χειρισμό της προσπάθειας για εξυγίανση του προγράμματος "εφάπαξ".
Η αδιαφορία και οι σημαντικές καθυστερήσεις από την ασφαλιστική εταιρία Med Life Alico  σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των μελών μας- αλλά και η  δεδομένη απουσία οποιασδήποτε αποτελεσματικής παρέμβασης της ομοσπονδίας, σαφώς και παρεκκλίνει των αποφάσεων.
         Σαφέστατα αντίθετους μας βρίσκουν επίσης και οι διάφορες εξαιρέσεις που κατά περίσταση  αποφασίζει τακτικά η Ομοσπονδία (αντί άλλων ορθών τρόπων βοήθειας) και που θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του προγράμματος.
        Απαιτούμε -ως έχει συμφωνηθεί- την άμεση εξατομικευμένη γραπτή ενημέρωση των μελών μας σε ότι αφορά τους όρους και την επενδυτική παρουσία τους στο πρόγραμμα το οποίο   οι συνάδελφοι στηρίζουν και στο οποίο επενδύουν τις οικονομίες τους με απώτερο σκοπό τις  απολαβές αυτού κατά την έξοδό τους από το επάγγελμα .
Γ) Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη διαφόρων σημαντικότατων επιτροπών που συνομιλούν, με εμπλεκόμενα στις εξελίξεις του κλάδου πρόσωπα και φορείς, ώστε να εισηγηθούν προτάσεις προς τα συνδικαλιστικά όργανα διοίκησης του κλάδου.
        Αποφασίσαμε  ομόφωνα  να απαιτήσουμε την συμμετοχή τουλάχιστον δυο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας σε όποια επιτροπή έχει η πρόκειται να συσταθεί από την Ομοσπονδία.
           Ο αριθμός των μελών μας αλλά και  η ιστορική διαδρομή του σωματείου μας , επιβάλει την παρουσία μας σε οποιαδήποτε διεργασία για το μέλλον του κλάδου.

         Συνάδελφοι μέλη της ένωσης μας,
         Κανείς δεν θα αποφασίσει για εμάς ,χωρίς εμάς.
         Oι  στιγμές είναι κρίσιμες.
         Η ιδιωτικοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ , η εισαγωγή νέων παιχνιδιών αλλά και η πρόθεση της εταιρίας για δραστηριοποίηση στο διαδίκτυο είναι θέματα υψίστης σημασίας.
         Ο κλάδος εκτός από ενωμένος πρέπει να έχει και τη σωστή στρατηγική.
Είναι αδιανόητο και άτοπο ταυτόχρονα να πιστεύει ο οποιοσδήποτε, πως μπορεί να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις χωρίς τη συμμετοχή της ΕΠΠΑΠ.
        Δεν περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά παρεμβαίνουμε δυναμικά σε αυτές.
Η διαχρονικά περίοπτη και ηγετική θέση της ΕΠΠΑΠ κερδήθηκε μέσα από την ανάλογη και διαχρονική προσφορά της στον κλάδο.
       Αισθανόμαστε περήφανοι για την ιστορική της διαδρομή ,αλλά και υποχρεωμένοι να την συνεχίσουμε προς όφελος όλων των μελών και συναδέλφων μας.


Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Δημήτριος Βόκολος



********************************************************************************




Ε.Π.Π.Α.Π.
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΝΗ 56–ΑΘΗΝΑ ΤΚ10437ΤΗΛ.2105221364 FAX 2105238228
ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ : 2893/73

ΠΡΟΣ : Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΚΟΙΝ: METLIFE ALICO

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 902 -Δ /13                                 Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου  2013 


                  Αξιότιμοι συνάδελφοι,

              Είμαστε αναγκασμένοι να σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία πολλών Πρακτόρων – μελών μας και συνάμα δικαιούχων του προγράμματος «ΕΦΑΠΑΞ».

              Συγκεκριμένα έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων, μέχρι και απειλών αποχώρησης  από το πρόγραμμα, που αφορούν την αδιαφορία και απροθυμία της ασφαλιστικής εταιρίας «MetlifeAlico» να ανταποκριθεί, ως οφείλει, στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, σε ό,τι αφορά την αναλυτική, λεπτομερή και κυρίως έγγραφη ενημέρωση της εξατομικευμένης επενδυτικής παρουσίας τους στο πρόγραμμα.
Οι συνάδελφοι αναζητούν  αγωνιωδώς ενημέρωση για τα χρήματα που δικαιούνται ανά περίπτωση, όπως επίσης και τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους που διέπουν τη συμφωνία που έχει συνομολογηθεί (όρια ηλικίας, πιθανή αποχώρηση από το επάγγελμα κλπ.).

          Σας υπενθυμίζουμε πως, τόσο η ως άνω ασφαλιστική εταιρεία όσο και εσείς, έχετε δεσμευτεί για τη διαρκή και πλήρη ενημέρωση του κάθε Πράκτορα ξεχωριστά για τα προαναφερθέντα και ότι η συνεχιζόμενη ανυπαρξία αυτής προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην ομαλή συνέχεια και εξυγίανση του εν λόγω προγράμματος.

         Επιπροσθέτως, ενημερωνόμαστε πως προχωρείτε σε διάφορες εξαιρέσεις/αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα, για λόγους που ενίοτε το Συμβούλιο σας κρίνει αναγκαίους, καταπατώντας κατ’ επανάληψη την αρχή της ισονομίας μεταξύ των συναδέλφων. Οι οικονομικοί λόγοι όπως και οι πιθανοί λόγοι υγείας που συχνά επικαλούνται κάποιοι συνάδελφοι κάλλιστα μπορούν να τύχουν διαφορετικής φύσης βοήθειας και αντιμετώπισης, χωρίς να θίγεται η βιωσιμότητα του «ΕΦΑΠΑΞ».

         Εμείς, όπως γνωρίζετε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε την εξυγίανση του προγράμματος, αλλά θα πρέπει και οι υπόλοιποι παράγοντες να δείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα.

Δυστυχώς όμως, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε, κατόπιν της σχετικής αποφάσεως του τελευταίου Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Α.Π., που έλαβε χώρα στις 16.09.2013, ότι εάν δεν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών, η προσήκουσα και πλήρης ενημέρωση των συναδέλφων μας, λ.χ. με τη χορήγηση απάντων των όρων και κανονισμών του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και προγράμματος, με τη συναφή έκδοση ενημερωτικών, ανά περίπτωση, σημειωμάτων κλπ., εάν δηλαδή δεν αποκατασταθεί η σωστή επικοινωνία μεταξύ δικαιούχων και ασφαλιστικής εταιρίας, θα κινηθούμε με κάθε νόμιμη ενέργεια στην λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Σας καλούμε λοιπόν όπως προβείτε άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε, εντός  εύλογου χρονικού διαστήματος, η συνεργαζόμενη εταιρεία να ενημερώσει τους δικαιούχους για τα ανωτέρω και να μπορέσουμε να προσφέρουμε από κοινού ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει την επένδυση των μελών μας στο πέρας του εργασιακού τους βίου.
        
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση ώστε να συμβάλλουμε στη σωστή και βιώσιμη συνέχιση του προγράμματος του «ΕΦΑΠΑΞ».
 
Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Α.Π.


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΠΟΥΛΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                  ΣΑΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ





********************************************************************************



Ε.Π.Π.Α.Π.
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΝΗ 56–ΑΘΗΝΑ ΤΚ10437ΤΗΛ.2105221364 FAX 2105238228
ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ : 2893/73

ΠΡΟΣ : ΟΠΑΠ Α.Ε.
-      Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο κ. Λουρόπουλο Κ.           
-      Μέλη του Δ.Σ.
ΚΟΙΝ: - Γενικό Δ/ντή Εμπορικού Δικτύου κ. Γιαννακάκη Ευάγγελο
       -Γενικό Δντή Διεύθυνσης Παιχνιδιών κ. Παυλιά Νικόλαο
       -Δ/ντρια Πολιτικής Δικτύου κ. Κρεμμυδά Ευτυχία
       -Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 905 - Δ/13

Αθήνα,  23  Σεπτεμβρίου  2013 

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε.

            Είναι γνωστό πως η ΟΠΑΠ Α.Ε. προχώρησε (από πέρυσι), σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του παιχνιδιού «ΚΙΝΟ».

Τα μέλη της Ένωσής μας ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στα αναμφισβήτητα αυξημένα λειτουργικά έξοδα του εγχειρήματος αυτού και συνέβαλαν τα μέγιστα στην αξιοσημείωτη επιχειρηματική επιτυχία της συγκεκριμένης ενέργειάς σας, με αυταπάρνηση και με σημαντικό κόστος στον προσωπικό και οικογενειακό τους χρόνο.

          Γνωρίζουμε ότι η εταιρία – διαμέσου των αρμόδιων Διευθυντών της – είχε δεσμευτεί για την εύλογη αποζημίωση των μελών μας, υπό τη μορφή «έξτρα» αμοιβής («bonus»), που ήταν εξάλλου και ο μοναδικός, ως και αδιαπραγμάτευτος για εμάς λόγος, που αποδεχτήκαμε τα ανωτέρω και που αποτελεί μια ελάχιστη αποζημίωση για την επιπλέον εργασία μας και την λειτουργία των καταστημάτων μας.

        Παρά ταύτα και σε αντίθεση με την προσφορά των μελών μας στην οικονομική επιτυχία της διεύρυνσης του ωραρίου, διάφορα προσχήματα της εταιρίας, όπως επίσης και η όποια ελλιπής διεκδίκηση προς την υλοποίηση των υποσχέσεων, έχουν αναστείλει την δίκαιη αυτή αμοιβή μας.

         Το σωματείο μας είναι αναγκασμένο να σας καλέσει – στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που επιθυμούμε – σε άμεσες ενέργειες για την καταβολή της εκκρεμούσας, μη αποδιδόμενης έως και σήμερα «έξτρα» ως άνω αμοιβής («bonus») στα μέλη μας, όπως επίσης και στην διασφάλιση των σχετικών αυτών μελλοντικών καταβολών σε αυτά.

Είμαστε σε θέση, μετά από πολύ προσεκτική μελέτη και συνεργασία μεταξύ του λογιστικού και του νομικού γραφείου της Ένωσής μας, να προσφέρουμε / συζητήσουμε τη λύση στο πρόβλημα της καταβολής της ως άνω αμοιβής («bonus»).

        Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, προς όφελος των καταστημάτων μας και κατ’ επέκταση της ίδιας της εταιρίας σας, την οποία και στηρίζουμε εδώ και πενήντα (50) χρόνια τώρα, ως οι αποκλειστικοί συνεργάτες της.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Α.Π.


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΠΟΥΛΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                  ΣΑΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.