Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΠΑΠ: Επένδυση 50 εκατ. για τα gaming halls


Επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει ο ΟΠΑΠ για την κατασκευή των gaming halls και την υποδοχή των VLTs στα πρακτορεία, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει οριστικοποιήσει τους τεχνολογικούς του συνεργάτες.
Αναλύοντας το χρονοδιάγραμμα για τα παιγνιομηχανήματα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Ι. Σπανουδάκης εξήγησε ότι τα πρώτα καταστήματα που θα παρέχουν VLTs θα είναι έτοιμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στις αρχές Απριλίου, ωστόσο ο ΟΠΑΠ είναι εν αναμονή των τελικών κανονισμών που θα αφορούν τα VLTs από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου των Παιγνίων και οι οποίοι αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τους παρόχους-κατασκευαστές των VLTs και, όπως είπε ο ίδιος, το request for proposal έχει ήδη ετοιμαστεί, καθώς ο οργανισμός έχει διεξαγάγει το τελευταίο διάστημα λεπτομερή έρευνα της συγκεκριμένης αγοράς και έχει συναντηθεί με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές του χώρου. Το αργότερο σε ένα τρίμηνο ο ΟΠΑΠ θα έχει καταλήξει στους τεχνολογικούς του συνεργάτες για τα VLTs και στη συνέχεια, σε συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρείες, θα επενδύσει περί τα 50 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία gaming halls αλλά και τη διαμόρφωση των πρακτορείων, προκειμένου οι πρώτοι χώροι να είναι έτοιμοι στις αρχές του φθινοπώρου.
Οπως εξήγησε ο κ. Σπανουδάκης, μπορεί να επιβαρυνθούν με αυτήν την επένδυση προκειμένου να βοηθήσουν τους πράκτορες να ετοιμάσουν ταχύτερα τα πρακτορεία για τα VLTs, αλλά θα αποζημιωθούν στη συνέχεια από τα επιπλέον έσοδα.
Τα κρατικά λαχεία
Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία, εκτιμά ότι εάν τηρηθεί το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα τότε μέχρι τις αρχές του τρίτου τριμήνου της φετινής χρονιάς θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος, ενώ δεν αποκάλυψε το ύψος της επένδυσης που θα πρέπει να υλοποιηθεί δεδομένου ότι η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
Στο επίμαχο θέμα της νομοθεσίας για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών, ο κ. Σπανουδάκης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει κάποια θέματα που σχετίζονται με τα online παιχνίδια και ιδιαίτερα με το εάν θα επιτρέψει και σε άλλες εταιρείες να παρέχουν το στοίχημα Διαδικτυακά.
Οπως τόνισε, μετά την επέκταση της σύμβασης του οργανισμού με το Ελληνικό Δημόσιο για άλλα 10 χρόνια ο ΟΠΑΠ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής συγκεκριμένων παιχνιδιών, μεταξύ αυτών και του Στοιχήματος.
ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ - mkal@naftemporiki.gr

0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.