France Flag
Σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε η Γαλλική κυβέρνηση την 1 Ιανουαρίου του καινούργιου έτους, όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών internet (ISP) θα πρέπει να κόβουν την πρόσβαση από τους Γάλλους πολίτες σε ορισμένες ιστοσελίδες που διεξάγουν online poker. Οι ιστοσελίδες που θα μπαίνουν στην λεγόμενη “Μαύρη Λίστα” είναι αυτές που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν στα χέρια τους την πολυπόθητη άδεια για την διεξαγωγή online poker σε γαλλικό “διαδικτυακό” έδαφος!
Η ενλόγω άδεια εγκρίνεται από τηνARJEL (Autorité de Régulation Des Jeux en Ligne), μια ανεξάρτητη γαλλική ρυθμιστική αρχή ειδικά σχεδιασμένη για την ρύθμιση του online τζόγου στην Γαλλία.
Γενικά όμως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο κατά πόσο οι ISPs θα συμφωνήσουν με το γαλλικό διάταγμα. Η Ευρωπαική ‘Ενωση έχει ιστορικά αποδοκιμάσει τέτοια σκληρά μέτρα στο χώρο του online gambling και το Ευρωπαικό Δικαστήριο έχει ψηφίσει ενάντια σε τέτοιους νόμους.
Κάτι αντίστοιχο έχει λάβει χώρα και στο Βέλγιο, του οποίου οι 4 μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών internet έχουν συμφωνήσει στο μπλοκάρισμα όλων των εταιριών που δεν έχουν την ανάλογη άδεια. Οι μόνες εταιρίες που δεν βρίσκονται στην “Μαύρη Λίστα” για το Βέλγιο είναι η Pokerstars, η Partouche και η Poker770.