Η ΟΠΑΠ Κύπρου έχει συνδεθεί κυρίως με τον αθλητισμό. Ωστόσο, με το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο, δηλώνει «παρών» και στον αγώνα της ζωής. Έναν αγώνα που όσοι πάσχουν από θαλασσαιμία δίνουν καθημερινά.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, η ΟΠΑΠ Κύπρου, δώρισε ένα μηχάνημα παρακολούθησης θαλασσαιμικών ασθενών στον Αντιαναιμικό Σύνδεσμο Κύπρου. Το μηχάνημα αυτό θα παρακολουθεί τον παλμό, την πίεση, το καρδιογράφημα και τον κορεσμό οξυγόνου του ασθενή. Για τους θαλασσαιμικούς, το μηχάνημα είναι απαραίτητο για τη συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών τους σημείων, ιδιαίτερα μετά από μεταγγίσεις αίματος.
H OΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικός αρωγός του Αντιαναιμικού Συνδέσμου Κύπρου μέχρι σήμερα πρόσφερε ένα Repeaded Pump – μηχάνημα για το γέμισμα αντλιών αποσιδήρωσης μιας χρήσης και ένα Mini Bus για το Κέντρο Αίματος. Πρόσφερε επίσης ένα Monitor E.C.G – μηχάνημα που παρακολουθεί τον παλμό, την πίεση και το οξυγόνο στον ασθενή καθώς και 10 αντλίες αποσιδήρωσης.
Η θαλασσαιμία ή Μεσογειακή αναιμία, είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό που επηρεάζει την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό, του συστατικού μεταφοράς οξυγόνου των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η θαλασσαιμία εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα που κατάγονται από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και την Αφρική. Πρόκειται για μια από τις πιο κοινές, μονογονιδιακές διαταραχές στον κόσμο, που πλήττει πάνω από 1.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 15 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση βασίζεται σε συχνές μεταγγίσεις αίματος και στην αποσιδήρωση με φάρμακα όπως η δεσφεριοξαμίνη που χορηγείται ενδοφλεβίως ή υποδόρια και τότε πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 12 ώρες, είναι καθημερινή και εφ΄ όρου ζωής. Τα παιδιά τα οποία δεν υποβάλλονται σε μεταγγίσεις και αποσιδήρωση, συνήθως δεν ζουν μετά τα 30, εξαιτίας της τοξικότητας του σιδήρου που επηρεάζει ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, το ήπαρ και οι ενδοκρινείς αδένες.
Ο Αντιαναιμικός Σύνδεσμος Κύπρου σκοπό έχει την αντιμετώπιση και οριστική εξάλειψη αυτής της επικίνδυνης κληρονομικής νόσου. Στην προσπάθειά του αυτή, βρίσκει σταθερό αρωγό την ΟΠΑΠ Κύπρου.
Οι μεταγγίσεις αίματος που έχουν ανάγκη οι πάσχοντες από θαλασσαιμία γίνονται με εξειδικευμένα – και ακριβά – μηχανήματα τα οποία πολλά κέντρα και ιατρεία αδυνατούν να αγοράσουν. Η ΟΠΑΠ Κύπρου δίνει μια σημαντική λύση σε αυτό το πρόβλημα, δωρίζοντας το συγκεκριμένο μηχάνημα παρακολούθησης στον Αντιαναιμικό Σύνδεσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε το http://www.thalassemia.org.cy
Στη φωτογραφία διακρίνεται ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου μαζί με τον κ. Πέτρο Μάτσα, Γενικό Διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της παράδοσης του μηχανήματος παρακολούθησης θαλασσαιμικών ασθενών στο Κέντρο Θαλασσαμίας Κύπρου.
http://www.sigmalive.com/
0 γραψτε το σχολιο σας:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.