Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Βυθίζεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, είναι η φθηνότερη(!!!!!!) στο ΧΑ

Βυθίζεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, είναι η φθηνότερη(!) στο ΧΑΙσχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία ανμενόταν ότι θα ενισχυθεί μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι κινείται επίσημα η διαδικασία πλήρους αποκρατικοποίησης της εταιρίας, με την πώληση του 29% των μετοχών της που κατέχει το Δημόσιο.
Με αυξανόμενη προσφορά και συναλλαγές  2,1 εκατομμυρίων τεμαχίων μεχρι στιγμής, η μετοχή υποχωρεί  κατά 9%.
Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρίας δεν υπερβαίνει τώρα το 1,9 εκ. ευρώ. Με βάση τα ανμενόμενα φετινά κέρδη, η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι η φθηνότερη στο ελληνικό χρηματιστήριο, με Ρ/Ε χαμηλότερο από 4(!). Με βάση τα περυσινά κέρδη προσεγγίζει το 3(!).
Η συμπεριφορά της στο ταμπλό προκαλεί ερωτηματικά - όπως και οι επιλογές και οι προθέσεις των διαχειριστών θεσμικών χαρτοφυλακίων, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει στον  ΟΠΑΠ σημαντικά κεφάλαια.
Διιστάμενες οι απόψεις αναλυτών και χρηματιστηριακών παραγόντων. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι  η μετοχή πιέζεται μεθοδικά από τους υποψήφιους αγοραστές, ώστε  η χρηματιστηριακή τιμή να είναι χαμηλή όταν  θα γίνει η πώληση του πακέτου κρατικής συμμετοχής.
 Αλλοι αποδίδουν τις πιέσεις στο κλίμα σκανδαλολογίας που αναπτύσσεται γύρω από τον ΟΠΑΠ, για  χορηγίες, συμβάσεις κλπ.

 http://www.sofokleousin.gr/

0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.