Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις

Του Παναγη Γαλιατσατου
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς η Κουμουνδούρου επιμένει στη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα και το έχει αναγάγει σε αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής της τακτικής.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης εστίασε χθες τα πυρά του στην εξαγγελία για άμεση ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι ετοιμάζεται να χαρίσει το ποσοστό που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο και καταλογίζοντάς του ανακολουθία: «Πέρυσι στη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλεγε, σε σχέση με τον ΟΠΑΠ, ότι όταν πουλάς σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις. Σήμερα, ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, ετοιμάζεται να «χαρίσει» το ποσοστό του ΟΠΑΠ που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο», είπε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «επιχειρείται να υλοποιηθεί μία πώληση που θα βλάψει το ελληνικό Δημόσιο και σκανδαλωδώς θα ευνοήσει τους μελλοντικούς αγοραστές της επιχείρησης».


Στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν όλο και μεγαλύτερη σημασία στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, μετά την «επιτυχία» που θεωρούν ότι κατήγαγαν με την αντίδρασή τους στη συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, την οποία, ως γνωστόν, απέσυρε χθες η κυβέρνηση.
Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Μηλιός, δήλωσε ότι «εμείς θέλουμε να πέσει αυτή η κυβέρνηση με ένα τρόπο ο οποίος να προκύψει μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία αλλά και την πίεση του κόσμου» (real fm). Ο κ. Μηλιός αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε «λογική ώριμου φρούτου».
Παραδέχτηκε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές, ούτε να φύγει τώρα η κυβέρνηση: «Δεν μπορούμε να παίζουμε μόνο επικοινωνιακά και να λέμε λίγους μήνες μετά την εκλογή σας “φύγετε”». Επισημαίνουμε ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη, ότι αυτή η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο και, από ’κει και πέρα, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, εάν μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο προκύψει θέμα εκλογών και αλλαγής της κυβέρνησης».

 http://news.kathimerini.gr/

0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.