Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πολυνομοσχέδιο Υπ. εργασίας: Ασφαλιστικά θέματα ΟΑΕΕ

Ασφαλιστικά θέματα ΟΑΕΕ κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν τα ασφαλιστέα πρόσωπα 

Δίνεται η δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να ζητήσουν την υπαγωγή τους στην αμέσως κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ή ακόμα και στην αμέσως κατώτερη και από αυτήν, προκειμένου να μειωθεί προσωρινά το ποσό των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών τους και να επιτευχθεί η, κατά το δυνατόν, οικονομική τους ανακούφιση. 

Προϋπόθεση για την αποδοχή της αίτησης από τον Οργανισμό είναι είτε οι ασφαλισμένοι να μην έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή είτε να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών και να καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια. Σε περίπτωση που δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους ή των δόσεων της ρύθμισής τους, αν υπάρχει τέτοια, επιστρέφουν αυτοδικαίως στην ασφαλιστική κατηγορία όπου βρίσκονταν πριν την 
υποβολή της αίτησής τους. 

Η ισχύς της διάταξης παύει στις 31.12.2014 και από 01.01.2015 όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε αυτήν επανέρχονται αυτοδικαίως στην αρχική τους ασφαλιστική κατηγορία. Τέλος, δίνεται με εξουσιοδοτική διάταξη η δυνατότητα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να καθορίσει τη διαδικασία, τον τρόπο και κάθε άλλο θέμα που αφορά την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. 


Πηγή:www.capital.gr 

1 γραψτε το σχολιο σας:

Αηδιες και ξερασματα εαν ΘΕΛΕΙΣ να βοηθησεις πραγματικα κανεις διακανονισμο που ξεκιναει απο αυριο μεχρι 31/12/2014 και δινεις τη δυνατοτητα στον ασφαλισμενο εαν θελει να πληρωνει μονο ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη γιατι σε λιγο θα πεθαινουμε στη μεση του δρομου Κουτρουμανη μου!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.