Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο ΟΠΑΠ ίσως επανεξετάσει το μέρισμα για το 2011, λέει η διοίκησή του


Μεγαλύτερο αν δεν επιβληθεί έκτακτη εισφορά

Ο ΟΠΑΠ ίσως επανεξετάσει το μέρισμα για το 2011, λέει η διοίκησή του
     
Ο ΟΠΑΠ ίσως επανεξετάσει το ποσοστό των διανεμόμενων κερδών για το 2011, το χαμηλότερο της τελευταίας δεκαετίας, εάν η κυβέρνηση δεν επιβάλει τελικά τον έκτακτο φόρο που έχει εξαγγείλει, είπε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.
Η συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία στην Ελλάδα πλήττει την κερδοφορία του ΟΠΑΠ. Την Τετάρτη ανακοίνωσε πτώση 21% των καθαρών κερδών τετάρτου τριμήνου, καθώς και σημαντική μείωση του μερίσματος για το 2011.
Μιλώντας σε αναλυτές στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης είπε, όπως αναφέρει το , ότι η εταιρία μείωσε το μέρισμα για το 2011 για να εξοικονομήσει χρήματα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά δεν έχει ακόμα θεσμοθετήσει.
«Η πρόβλεψή μας ήταν για ποσοστό διανεμόμενων κερδών 50%», είπε ο κ. Σπανουδάκης. «Εάν η κατάσταση αλλάξει και ανακληθεί αυτή η εισφορά [...] θα επανεξετάσουμε ποιό θα είναι το τελικό μέρισμα», πρόσθεσε.
Ο ΟΠΑΠ κατέβαλε πέρυσι 850 εκατ. ευρώ για την επέκταση του μονοπωλίου του και την απόκτηση αποκλειστικής άδειας για 35.000 βιντεολόττο VLTs, η οποία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι τα πρώτα βιντεολόττο θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2012. Ωστόσο, ο κ. Σπανουδάκης παραδέχθηκε ότι αυτό δεν θα καταστεί δυνατόν, εξαιτίας κυρίως των καθυστερήσεων της κυβέρνησης στην προώθηση των σχετικών κανονισμών.
Ο κ. Σπανουδάκης είπε επίσης ότι εάν ολοκληρωθούν οι σχετικές εκκρεμότητες, οι πρώτες αίθουσες βιντεολόττο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το Σεπτέμβριο.
Σε μια προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων του, ο ΟΠΑΠ συμμετάσχει επίσης σε διαγωνισμό για την απόκτηση 12ετούς άδειας για τα κρατικά λαχεία και είναι μεταξύ των τριών κοινοπραξιών που έχουν προεπιλεγεί.
Ο κ. Σπανουδάκης είπε ότι αναμένει ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2012. 

0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.