Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΑΠ : Δεν αλλάζει ιδιοκτήτη και Συνάντηση αξίας 30 δισ. ευρώ


Στα «χέρια» του ελληνικού Δημοσίου εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα παραμείνει πιθανότατα ο ΟΠΑΠ και τη φετινή χρονιά, καθώς τοποθετούν την ιδιωτικοποίησή του στις αρχές του 2013. Οπως εξηγούν αναλυτές των οίκων που αξιολογούν τη μετοχή του οργανισμού, η ελληνική κυβέρνηση πρακτικά δεν θα προλάβει να προχωρήσει στην πώληση του 29% των μετοχών του Οργανισμού, διατηρώντας μειοψηφία 5%, καθώς πολλά είναι τα θέματα που εκκρεμούν. Το σημείο-«κλειδί» είναι οι Βρυξέλλες, καθώς για να προχωρήσει η πώληση των μετοχών του Οργανισμού θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως επί σειράς θεμάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τα VLTs, για την ανανέωση της άδειας και -κυριότερο απ' όλα- διευκρινίσεις για το εάν ο ΟΠΑΠ έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, δηλαδή «κρατικής βοήθειας». Ολα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν από την ελληνική πλευρά μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι ίδιο κύκλοι αναφέρουν ότι εάν η Κομισιόν δεν λάβει ικανοποιητικές εξηγήσεις, τότε θα προχωρήσει σε διερευνητικές εργασίες. Οπως και να έχει, το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια μακρά περίοδος διαπραγματεύσεων, καθυστερώντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, είναι πάρα πολύ πιθανό.

Ιστορική χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες όλοι οι παράγοντες της ευρωπαϊκής αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε για πρώτη φορά στην ιστορία της όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των αγορών τυχερών παιχνιδιών των χωρών-μελών της με στόχο να γίνει το πρώτο βήμα για την υιοθέτηση ενιαίων κανονισμών για τη συγκεκριμένη αγορά. Η αλήθεια είναι ότι οι Βρυξέλλες έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με το θέμα του gaming, καθώς σε καθημερινή σχεδόν βάση δέχονται προσφυγές και ενστάσεις από εκατοντάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο, καθώς είναι ίσως από τις λίγες αγορές όπου η νομοθεσία σε κάθε χώρα-μέλος διαφέρει τόσο πολύ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν επίσης και τα αποτελέσματα εκτεταμένης έρευνας που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες σχετικά με το onlinegaming, που αποτελεί το κυριότερο πεδίο «μάχης» για τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία έχουν απελευθερώσει πλήρως τα διαδικτυακά παιχνίδια και στον αντίποδα χώρες όπως η Γερμανία επιτρέπουν μόνο στις κρατικές λοταρίες να δραστηριοποιούνται σε αυτό. Σημειώνεται ότι η Γηραιά Ηπειρος αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά για τα διαδικτυακά παιχνίδια, καθώς αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 50% της παγκόσμιας αγοράς που ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ.
ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ - mkal@naftemporiki.gr



http://www.naftemporiki.gr/


0 γραψτε το σχολιο σας:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.