Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Λάζαρος Λάζος: ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Καποια στιγμη σε ανυποπτο χρονο ειχα εκφραστει με μια απλη φραση.."Ο καθενας ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ" ειχα δηλωσει....ε και ! σιγα την σοφια θα μου πειτε...αλλοι ειπαν ..."και ομως γυριζει...τα παντα ρει...ματαιοτης-ματαιοτητων " και ποσα αλλα σοφα πραγματα εχουν ειπωθει απο σημαντικους ανθρωπους, και ερχεσαι εσυ μας πετας ενα..."ο καθενας μονος του" και νομιζεις οτι ειπες και κατι σπουδαιο ! 
Τιποτα σπουδαιο δεν ειπα στα αληθεια, ομως ειπα μιαν απλη αληθεια και επιτρεψτε μου να ειμαι ο πρωτος που την διεκρινε εδω και καιρο και ολοι οσοι τοτε απλα το ειχαν διαβασει ενας-ενας,χρονο με το χρονο θα την αντιλαμβανονται 
.Μακαρι και να μην εχουν την ατυχια να την αντιληφθουν ποτε και να συνεχιζουν για πολυ καιρο να επιβιωνουν μεσα απο το επαγγελμα μας, να εξακολουθουν να πιστευουν σε κατι καλυτερο και να ελπιζουν σε συνδικαλιστικες ακομα και σε μαζικες διεκδικησεις οσων μας ανηκουν και εχουν μπει στο περιθωριο. 
Δυστυχως οι καιροι οχι απλα αλλαξαν και δυσκολεψαν αλλα εκτιμω πως ακομα μας επιφυλασσουν πρωτογνωρα ασχημες καταστασεις που δυστυχως δεν ειναι αρκετα ευδιακριτες σημερα.... 
Ελαχιστοι εκτιμω πως εχουν την διαισθηση και την διορατικοτητα να αντιληφθουν τους κινδυνους και τις παγιδες της εποχης , χαρισματα που πιστευω στερειται η πλειοψηφια των εκλεγμενων συνδικαλιστων σε ολους τους κλαδους και φυσικα και στον δικο μας.... 
Στον δικο μας κλαδο ειπα και σκεφτηκα εναν ΟΤΕ που μας εγινε συνηθεια και εμμονη να πληρωνουμε στα 365 σκατοευρα συνοδευοντας την αποδειξη πληρωμης με καθε αγχος και αγωνια δικια μας ωστε να πληρωνεται εμπροθεσμα ,συζητωντας παραλληλα με αυτους που μας επεβαλλαν αυτη την αρρωστημενη συνηθεια για τις προοπτικες των ...χωλς, και εχοντας ενα τρυπημενο εφαπαξ απο ολες τις μεριες συγχρονως να εξεταζεται και να επανεξεταζεται διαρκως και ταυτοχρονα να καταβαλλονται μονιμως προσπαθειες για......την εξυγιανση του ! 
Σαφως και δεν ειμαι ισοπεδωτης των παντων , κριτης προσπαθω να ειμαι και δεν θα ηθελα κανενα σχολιο μου να θεωρηθει σαν αρνηση και απαξιωση!.... 
ομως ναι ρε γαμωτο ! ολα τα σημαδια με βαση αυτα μπορω και διακρινω δειχνουν μια ανευ ορων υποταγη , και αν θετε να το τεκμηριωσω ακομα και η σταδιακη αποχωρηση οσων εδειχναν ενδιαφερον και διαθεση στα κοινα των πρακτορων που ειναι κατι παραπανω απο εμφανης ,ισως ειναι προιον και αποτελεσμα αυτης της καταστασης. 
Ολοενα και περισσοτερο τα σημαδια γινονται ορατα,ο συνδετικος ιστος του κλαδου πλεον ειναι μια κλωστιτσα ετοιμη να σπασει αν τραβηχθει αποτομα και το τι εφταιξε μου ειναι πολυ δυσκολο να το αναλυσω.... 
Πρωταρχικος παραγων που παρασυρει οχι μονο εμας τους πρακτορες , αλλα και τους υπολοιπους κλαδους σε αυτη την αποξενωση θεωρω πως ειναι η αδυναμια να αντιμετωπισουμε αυτη την πρωτογνωρα τραγικη οικονομικη κατασταση που σαν πελεκυς κρεμεται και απειλει τους παντες , και αυτους που ακομα ασκουν ενα επαγγελμα πολυ δε περισσοτερο τους ανεργους, γιατι και οι ανεργοι οσο και να ακουγεται παραξενο εχουν ( η"τουλαχιστον ειχαν μεχρι προτινος) δυνατοτητες στο να διεκδικουν. 
Αυτη λοιπον η αποξενωση που ολο και περισσοτερο απλωνεται και αναμεσα μας, εχει και τα θετικα της στοιχεια. Ποια ειναι αυτα; 
Μα το να δυναμωσει σε προσωπικη βαση τον καθενα μεχρι να αντιληφθει πληρως πως ειναι παντελως .........ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. 
Πως δεν υπαρχουν σωτηρες, πως παπαλα πλεον η συμπαρασταση και να στηριχτει αποκλειστικα στις δικες του δυναμεις και δυνατοτητες. 
Σημεια των καιρων..... 
μαλιστα! ετσι.....αλλοι τα βλεπουν και αλλοι θα τα δουν ! 
Ειναι πολλα αυτα που ηθελα να επισημανω , ομως ξεχασα κατι σημαντικο! 
Ακομα ειμαστε στην περιοδο των γιορτων ,ακομα ειμαστε στην φαση που ανταλλασουμε τζαμπα ευχες μεταξυ μας ......ευχες για κατι καλυτερο στις γιορτες και την χρονια που ερχεται ! και ισως δεν εχουν θεση αυτη τη χρονικη στιγμη τετοιου ειδους προβληματισμοι..... 
Αλλα οπως και να εχει, οπως και να συνεχιζουμε καλο ειναι παντα να εχουμε στο μυαλο μας πως......"ο καθενας ειναι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ"

2 γραψτε το σχολιο σας:

Ε τότε γιατί μας πρήζεις?
Προχώρα μόνος σου και άσε μας να δούμε τι θα κάνουμε και πως μπορούμε να αντιδράσουμε εμείς ενωμένοι απέναντι σ'αυτή την λαίλαπα που μας βρήκε.
Απλώς μπορείς να σκεφτείς,αν σου έμεινε και καθόλου κάτι μέσα στο κεφάλι, ότι αν οι Έλληνες σκέφτονταν όπως εσύ τότε θα είμασταν ακόμη σκλαβωμένοι στους Τούρκους.
Όμως αν εμείς οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι όλοι μαζί πετύχουμε παρόλα αυτά κάτι, είναι σίγουρο ότι δεν θα πεις "όχι" αφού εσύ θα έχεις μέχρι τότε φροντίσει μόνον για τον εαυτούλη σου χωρίς να ενδιαφέρεσαι καθόλου για όλους τους άλλους.
Δεν με εκπλήσεις όμως καθόλου γιατί σαν και σένα ανθρωπάκια υπήρχαν και υπάρχουν πολλά στον κόσμο μας.Άλλωστε το τραγούδι του Τζαβέλα "Ο κυρ-Παντελής" σε περιγράφει πλήρως.Άκουσέ το για να καταλάβεις τι εννοώ.

Δε χαλιεμαι φιλαρακο οταν με αντιμετωπιζουν ετσι, μπορω μαλιστα να πω το αντιθετο πως μου αρεσει αυτη η αντιμετωπιση.
Μου αρεσει το στυλακι σου αν και πιστευω πως οταν κρινεις υποτιμητικα το νοητικο επιπεδο καποιου ανωνυμα μονο κομπλεξισμος κρυβεται απο πισω και φοβια .Μπορεις ανωνυμα να εκφρασεις καθε διαφωνια, μπορεις να δειξεις την αντιθεση σου και να την τεκμηριωσεις, αλλα οχι να μιλας για το ποσο μυαλο του εμεινε στο κεφαλι,θεωροντας πως εσυ φυσικα ακομα διαθετεις μπολικα αποθεματα απο αυτο και λεγοντας ποσο ανθρωπακι ειναι εκτιμωντας τον εαυτο σου για ανωτερο ανθρωπο.
θα σε παρακαλουσα λοιπον αμα το θελεις και οταν το θελεις και στο στυλακι που εσυ διαλεξες και θελεις να μου αντιπαρατεθεις ανωνυμα, να τα πουμε επωνυμα !
Μενει απλα σε σενα που τιμας το ανθρωπινο ειδος να δεχτεις την προσκληση απο ενα ηλιθιο ανθρωπακι ωστε να το βοηθησεις να σκεφτει πιο σωστα.
Παραμενω στη διαθεση σου.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όταν σχολιάζετε ανώνυμα να είστε ευγενείς και να αποφεύγετε τα προκλητικά σχόλια.
Σχόλια τα οποία προέρχονται από χρήστες των οποίων τα στοιχεία δεν είναι ευκρινώς αναγνωρίσιμα και περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις ή αφήνουν υπονοούμενα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Η ουσία της παρέμβασης του καθένα πρέπει να αφορά γεγονότα ή καταστάσεις και όχι πρόσωπα.